Вашата количка

Как да подсушаваме косата по-добре и по-бързо с кърпи valeti

Жена с глава поставена на фризьорска мивка, чиято коса се изплаква от фризьор

Това, което сте научили за сушенето на косата в центъра за обучение на фризьори, ви е било от полза през всичките тези години. Но ако се придържате към старите начини и пренебрегвате усъвършенстваните методи, рискувате да изостанете и да пропуснете възможности за по-добри резултати.

Технологичните нововъведения в областта на фризьорските кърпи водят до подобрения в обслужването на клиента, като същевременно полагат основи за по-добри резултати при стилизирането. Достатъчно е само да обновите уменията си в измиването и подсушаването.

Качественото подсушаване от една страна пести време и енергия (вашата лична енергия и все по-скъпата електрическа енергия), а от друга – предпазва косата и конкретно кутикулите от излишен стрес и нежелана топлинна обработка.

СТЪПКА ЕДНО: Изтискване с ръце

След като приключите с изплакването отделете време за внимателно изстискване на водата от косата. Започнете от короната като съберете палците си в центъра на челото с пръсти зад ушите на клиента. Издърпайте ги назад внимателно, но решително, докато дланите ви се срещнат. Продължавайте да изстисквате косата, докато вече не капе вода.

СТЪПКА ДВЕ: Нежно разресване преди подсушаването с кърпа

Две причини за това – фризьорската кърпа попива по-добре в предварително разрошена коса, а и така е по-приятно за клиента в зоната около врата. Използвайки любимия си гребен с широки зъби и спрей за разресване, разрешете косата от корена и изтискайте отново при необходимост.

СТЪПКА ТРИ: Подсушете косата с кърпа

Започвайки от челото и държейки фризьорската кърпа по дългата й страна внимателно започнете да подсушавате като притискате кърпата към косата. Направете това няколко пъти, като се уверите, че кърпата абсорбира водата от косата на клиента.

СТЪПКА ЧЕТИРИ: Увийте удобно

Поставете нова суха кърпа върху раменете на клиента и я подвийте около врата, за да я фиксирате. Повдигнете с палец и показалец двата края от привоположната част на кърпата. Увийте и фиксирайте кърпата около главата на клиента като я прегънете и направите ръб в горната й част, а тази над врата навийте към главата. Попийте останалата влага като нежно притискатe кърпата към косата на клиента с леко притискане и масажиране. Уточняваме, че този метод на увиване не се препоръчва за клиенти с къдрава коса.

СПОДЕЛЕТЕ ПУБЛИКАЦИЯТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.