Вашата количка

Как да избера подходящи козметични кърпи?

Без значение дали използвате козметични кърпи при процедури за лице или тяло – те трябва преди всичко да са с мека текстура, защото не бихте искали да предизвикате кожно раздразнение на своя клиент. Това изискване само по себе си е достатъчно да направи хартиените кърпи, в повечето случаи под формата на кухненска ролка, негодни за козметична употреба.

На второ място се убедете, че кърпата е здрава и разтеглива. Тези две качества гарантират, че се къса трудно и няма да оставя власинки. За да притежават тези качества, кърпите трябва да са изработени от нетъкан текстил. При това с базов грамаж не по-малък от 50г/м². Тази стойност гарантира, че собственото тегло на кърпите е достатъчно, така че да изпълняват основните си функции без да се късат и разпадат (на пазара се предлагат кърпи с по-малък грамаж и понякога на по-ниска цена, като в повечето случаи това са хартиени кърпи).

Що се отнася до размера на кърпата – тук подходът е индивидуален. По-малките кърпи са подходящи най-вече при козметични процедури за лице, но се използват и при почистване на ръце, инструменти и повърхности след най-различни терапии. Всеки козметик има свой метод на работа и преценя самостоятелно кой размер кърпа е по-удобен.

СПОДЕЛЕТЕ ПУБЛИКАЦИЯТА